Scenario

9 juli 2012

Wij moeten nog een miljoen dingen regelen. Maar ondertussen hebben we al ook veel gedaan.

Het scenario van het feest is af. Wij vinden het leuk geworden. Er wordt rekening gehouden met Nederlandse en Russische mensen, met tradities van allebei de volken, wij hebben spelletjes bedacht, liedjes uitgezocht, kleurplaten en zo voorbereid. Meer ga ik niet vertellen, wij hopen dat jullie nieuwsgierig worden en naar het feest komen!

En Vika heeft de zak van Ded Moroz genaaid. Wat een mooie stof toch! Precies wat nodig is: feestelijk en sprookjesachtig.

 

Stof voor de kostuums

5 juli 2012

Vandaag gingen we op zoek naar de stof voor de kostuums van Ded Moroz en Snegoerotsjka. Wij hebben niet veel geld dus wij dachten dat we concessies moeten doen dit jaar: een beetje goedkopere stof, met de hoop dat we volgend jaar mooiere stof kunnen kopen. Maar wij hadden weer geluk! Wij hebben een ontzettend mooi stof gekocht! En bij de stoffenzaak Swanenberg hebben we ook een flinke korting gekregen!

De ontwerpen waren al lang geleden bedacht, dus Vika gaat aan de gang met het maken van de kostuums, dat is haar terrein.

 

Ja, wij krijgen de zaal!

2 juli 2012

Wij hebben de zaal!!!

Wij zijn gezegend met goede mensen! De Hille, ontzettend bedankt! Binnenkort ga ik daarheen om alle details te bespreken.

Nu gaan we zeker door.

 

Zaal

27 juni 2012

Wij zijn erg blij met onze Ded Moroz en Snegoerotsjka! Wat een geluk dat we zo'n goede mensen in onze omgeving hebben!

En nu de zaal. HEEL moeilijk lijkt ons dat. Wij weten dat de zaal huren veel geld kost, dat kan een groot probleem worden. Dit is de eerste keer dat we dit feest organiseren en wij weten helemaal niet hoeveel mensen er komen (oef, wij hopen dat mensen wel komen!) Ik woon in Ussen en vind ons wijkcentrum De Hille een erg gezellige plek. De zaal is knus en warm, de layout van de ruimtes is handig voor ons doel en bovendien werken daar aardige mensen.

Ik bel. Ik vertel wat we van plan zijn. Ik wacht op het antwoord.

 

Wij hebben Ded Moroz

17 mei 2012

ValeraVandaag was ik op bezoek bij Valerij geweest en hij doet het, joepie! Gelukkig is zijn vrouw ook enthousiast over het feest ;-)

Valerij is heel vrolijk en vol energie, is heel aardig, heeft altijd een goed humeur en luistert geïnteresseerd naar wat kinderen zeggen. Perfecte Ded Moroz!

 

Sneeuwmeisje gevonden

29 april 2012

SvetlanaMijn andere Russische vriendin heeft toegestemd om Snegoerotsjka (Sneeuwmeisje) te zijn! Eigenlijk was ze de eerste die in mijn hoofd kwam toen wij dachten wie Sneroerotsjka kan zijn. Zij heeft een keer een Fee gespeeld op de verjaardag van mijn dochter en ze deed het geweldig.

Dus maak kennis met onze Snegoerotsjka, de kleindochter van Ded Moroz.

Svetlana is blond, heeft een mooi figuur, een lief gezicht, een warme glimlach, is lief met kinderen en kan heel goed acteren! Wat wil je nog meer? :-)

En... ze kent een Russische man die in Oss woont die misschien Ded Moroz kan worden...

 

Over ons

10 maart 2012

Toen wij besloten om dit project aan te gaan, was het eerste wat wij deden het nemen van de beslissing wie voor wat verantwoordelijk is. Uit mijn werkervaring weet ik dat het belangrijk is bij elk project dat iedereen moet precies weten wat hij of zij moet doen om een mooi resultaat te bereiken.

VikaVika is een Russische vrouw van 43, die getrouwd is met een Nederlander en ze hebben een dochtertje van bijna zes jaar oud. Vika heeft jarenlang ervaring in de kinderopvang en kan heel goed spelletjes bedenken, en kinderen op een leuke, speelse manier bezig houden en ze vrolijk maken. Daarnaast kan Vika ook bijzonder goed naaien.
 

OxanaMijn naam is Oxana, ik ben 37, ook Russisch, ook getrouwd met een Nederlander, en wij hebben ook een dochter, maar dan van zeven :-)
Ik Rusland heb ik lange tijd als docent Engels en ook als onderdirecteur op een school gewerkt. In Nederland werk ik als docent Russisch en Nederlands en mijn tweede beroep is illustratrice, ook ontwerp ik logo's, websites etc.

 

 

 
Dus u ziet het: het was niet zo moeilijk om te beslissen wie wat doet :-)

Vika maakt alle prachtige kostuums die wij nodig hebben en veel van de spellen en bezigheden voor de kinderen bedenkt ze ook.
Ik heb zo'n beetje de regie in alles rondom het feest en heb alle afspraken met de mensen van wie wij op de een of andere manier afhankelijk zijn. Ook ben ik verantwoordelijk voor de website en alle printwerk en bedenk en vertaal ik alle nodige informatie naar het Nederlands.

Wij hebben natuurlijk allebei inspraak op elkaars werk, wij praten continu daarover en bespreken elkaars ideeën om het beste te kiezen.

 

Wij doen dat

10 februari 2012

De gedachte blijft blijkbaar in onze hoofden zitten: ik heb vandaag het mooie sneeuwvlokje gekocht voor op de staf van Ded Moroz en mijn vriendin — zachte sneeuwballen voor kinderspelletjes :-))) De knop is omgezet: wij doen dat! Ja, eng. Eigenlijk geen tijd, geen geld, te veel moeilijkheden. Maar. De wens het feest te organiseren is groter ;-)

Het echte werk begint!

 

Zouden wij?

1 februari 2012

Wij zitten thee te drinken samen met mijn vriendin, pratend over mijn vakantie. Ik met mijn man en zesjarige dochter zijn net terug van een geweldige kerstvakantie. Wij waren in Rusland geweest, eerst bij DE Ded Moroz in het noorden, hij heeft daar zijn huis. Ja, wij hebben hem gezien! Mijn dochter was in de wolken (wij ook :-)) Daarna waren we ook bij mijn familie geweest om Oud en Nieuw te vieren. Ge-wel-di-ge kinderfeestjes in de stad hebben we ook bezocht.

Zouden we toch? Het is toch ZO'N leuk feest, dat wil je met iedereen delen!

 

Lang geleden

Van oorsprong zijn we Russisch, mijn vriendin en ik. Ik heb een dochter, zij ook. Voor ons is het belangrijk om onze kinderen alles over Rusland te leren, dus natuurlijk ook het leukste winterfeest —Oud en Nieuw. In Rusland wordt dit feest uitgebreid gevierd. Niet alleen op de dag/nacht zelf maar ook voor 31 december en in de periode tussen 1 en 7 januari. (7 januari is de Orthodoxe Kerst). In die tijd zijn er vooral kinderfeesten. Met spelletjes, muziek, cadeautjes, mooie kerstbomen en natuurlijk Ded Moroz en Snegoerotsjka.

Een paar jaar geleden kwam bij ons voor het eerst een gedachte dat we zo'n feest hier in Nederland willen organiseren. Russische stichtingen doen dat al langer voor de Russische mensen maar wij willen iets anders... Wij willen de Nederlanders ook laten zien hoe leuk dit feest is! En wat feesten en plezier betreft is het nooit te veel ;-)

Het is een beetje eng zoiets groots te beginnen... Zullen we dat kunnen? Wij hebben veel hulp nodig: waar gaat het feest plaats vinden? Wie wordt Ded Moroz en Snegoerotsjka? Wat gaan we precies doen zodat iedereen het leuk vindt? Waar halen we het geld vandaan om dit alles te regelen? Aaaaaaa!