Team

6 januari 2013

Nogmaals over ons team. De geweldige mensen zonder wie wij niets konden doen, willen we natuurlijk bedanken. In eerste instantie waren we van plan om meteen na het feest een kopje thee te drinken en te praten over hoe het allemaal gegaan is. Maar iedereen was zo emotioneel moe dat wij besloten hebben dat wij dat op een andere dag doen. Bovendien heeft iedereen dan alles op een rijtje gezet dus wij denken dat wij een gezellige tijd samen zullen hebben, pratend over het feest.

Wij laten u nog weten hoe het was.

 

Winterfeest verslag 2013

5 januari 2013

Ons project dat we veel maanden geleden begonnen zijn, heeft vandaag een logisch einde gekregen waarvoor het allemaal gedaan werd — een groot nieuwjaars feest, Jolka.

Voordat wij nog over vandaag beginnen, wil ik zeggen dat wij heel tevreden zijn over het resultaat! Voor degenen die het Jolka-feest gemist hebben, en ook voor onze gasten, vertel ik hoe het allemaal was.

Vanochtend hebben we de zaal versierd en alle nodige dingen voor het ontvangen van onze gasten klaargezet: op de tafels lagen kleurplaten en potloden, speelmais, spekjes, wij hebben muziek voorbereid, limonade voor de kinderen, een grote versierde stoel voor Ded Moroz en veel andere dingen.

Precies om 1 uur stonden wij (Vika en Oxana) bij de ingang om de eerste gasten te begroeten.
Elk kindje kreeg een klein chocolaatje en een leeg briefkaartje om een tekening voor Ded Moroz te maken (hij gaat later samen met Snegoerotsjka het leukste kaartje kiezen en geeft een extra cadeautje voor de kunstenaar). Onze Hulphaasjes (twee grote en twee kleine) renden samen met de aangekomen gasten naar de zaal om alles te laten zien en waar nodig uitleggen.

Toen iedereen binnen was, openden wij het feest en vertelden dat volgens traditie wij de lichtjes in de kerstboom moeten laten branden. Om dat te doen hebben we allemaal samen de juiste woorden geroepen "Een, twee, drie! Kerstboompje, licht op!" — in het Russisch — maar dat hielp niet...
De Wijze Oma die ook op het feest was, vertelde dat Ded Moroz weet hoe je het probleem kan oplossen en wij riepen Ded Moroz en Snegoerotsjka maar weer gebeurde er niets. Nadat het Haasje Ded Moroz gebeld heeft, werd  duidelijk dat zij de weg kwijt waren omdat ze voor het eerst in Nederland kwamen. En weer ging het Haasje naar de Wijze Oma en ze vertelde dat we drie opdrachten moeten doen, waarna de kaart voor Ded Moroz verschijnt.

De eerste opdracht was een sneeuwballengevecht. De kinderen werden in twee teams verdeeld en probeerden alle sneeuwballen van hun eigen kant naar de andere kant te gooien. Nadat het spel afgelopen was, verscheen ineens het eerste stuk van de weg op het grote scherm.
De tweede opdracht was een vrolijke dans. En alweer kregen we er een stuk kaart bij.
De derde opdracht was een stopdans.

De kinderen deden alles zo goed dat met een fanfaregeluid de hele kaart op het scherm zichtbaar werd! De Haasjes printten die uit en gingen met de kaart naar Ded Moroz en Snegoerotsjka.

Terwijl we op hen zaten te wachten heeft een Zigeunerdanseres iedereen met een mooie dans vermaakt. En toen hoorden wij... het geluid van de paardenvoetjes en belletjes dat voor de deur stopte.

Meteen daarna stormden de Hazen binnen en riepen dat Ded Moroz en Snegoerotsjka gearriveerd waren! En ze kwamen inderdaad binnen, groetten alle gasten, gaven complimentjes aan de mensen en de zaal... En toen heeft Ded Moroz gemerkt dat de lampjes in de boom niet branden, heeft met zijn staf gezwaaid, riep met alle mensen samen de magische woorden en de lichtjes gingen aan.

Ded Moroz was een beetje moe van de reis en ging op zijn stoel zitten en de kinderen vertelden hem gedichtjes, zongen liedjes en gingen met hem en Snegoerotsjka op de foto.
Daarna riepen de Haasjes dat het tijd was voor de kringdans en iedereen ging in de kring staan met Ded Moroz in het midden.
Iederen danste toen Ded Moroz merkte dat hij zijn want kwijt was, en de kinderen gaven die aan elkaar rond. Toen de want weer bij Ded Moroz was, bedankte hij de kinderen en vertelde dat hij weer naar de andere kinden moest, maar eerst wilde hij aan alle kinderen cadeautjes geven en nog een verrassing organiseren.
De Hazen sleepten de enorme zak naar het midden, Ded Moroz en Snegoerotsjka deelden de cadeautjes uit en zwaaiden alle mensen gedag. Toen ze bijna uit de zaal stapten, zwaaide Ded Moroz met zijn staf en gingen ze weg en vanonder de stoel van Ded Moroz kwam nog een zak. De Hazen deden hem open en daar was... sneeuw!
De kinderen speelden nog lang met de sneeuw, met vrolijke muziek bij en daarna ging iedereen langzaamaan naar huis.

Bij de uitgang zwaaiden we de gasten uit, sommige schreven nog een bedankje en zeiden heel veel lieve woorden.

Het belangrijkste is dat onze gasten willen dat dit feest volgend jaar weer georganiseerd wordt! En wij willen hetzelfde!
Dus — tot volgend jaar, jullie waren geweldige gasten, wij zullen blij zijn als jullie weer komen!

 

Tot morgen!

4 januari 2013

Alles is opgevouwen en ingepakt. Het hele team is klaar om te beginnen.

Tot morgen in De Hille! Wij staan klaar om jullie te begroeten!

 

Bijna klaar

27 december 2012

Bijna alles is klaar voor het feest. Wij hebben enorm veel werk gedaan en wij hopen dat jullie het resultaat mooi vinden!

 

De zak van Ded Moroz

22 december 2012

Die is klaar!

 

Tweede repetitie

9 december 2012

Alle acteurs verzamelden vandaag om voor de tweede keer te repeteren. Erg leuk om te zien hoe enthousiast alle mensen zijn, dat ze allemaal op tijd komen en vrolijk zijn en vol energie om samen een sprookje te creëren.

Zo fijn dat we echt één team zijn. Lieve mensen, bedankt! 

 

De Hille

8 december 2012

Vandaag waren we naar De Hille geweest om onze zaalversieringen te passen, geluid te checken en alle details te bespreken.

Wij weten wel dat we dat al vaker gezegd hebben maar wij willen het toch nog een keer zeggen: er werken geweldige mensen in De Hille die ons met alles helpen en ons tegemoet komen. Bedankt daarvoor! 

Wij doen alles zodat ze werken met ons ook leuk vinden.

 

Geluidsman

30 november 2012

Wij hebben eindelijk een man gevonden die op het feest voor de juiste geluiden en muziek op het juiste moment gaat zorgen. Tim weet alles van computers dus beter kan het niet zijn. Bedankt!

 

Repetitie

17 november 2012

Vandaag hebben we met het hele team afgesproken om te praten over het scenario en om te repeteren. Het is fijn om weer te zien wat voor geweldige mensen bij elkaar zijn gekomen, hoe iedereen het belangrijkste begrijpt — de kern en karakter van de rollen. Nogmaals bedankt Ded Moroz, Sneeuwmeisje en hazen!

Vika heeft het kostuum van Sneeuwmeisje bijna af. Het is prachtig! Tussendoor heeft ze ook kostuums voor de hazen gemaakt (ook voor de kleintjes) en is bezig met de zaalversieringen. Een enorm werk!

 

Media

12 november 2012

Er verscheen een artikeltje over ons feest op de website van De Hille. Ook in de schoolkrant van de basisschool De Polderhof werd dit artikeltje gepubliceerd.
Binnenkort verwachten we dezelfde informatie ook in twee andere kranten.

Bedankt voor jullie interessen en steun.

 
Meer artikelen...