Project

2Ons project gaat over Russische feesten. Daarmee willen we Nederlanders meer laten zien van de Russische cultuur.

Deze kennismaking zijn we begonnen in 2012 met het belangrijkste feest in Rusland voor groot en klein — Oud en Nieuw. Dit winterfeest (Jolka), dat draait om Ded Moroz (Opa Vorst), hebben we in Oss gehouden.
Daarom heet ons project "Ded Moroz in Oss" en hoewel dit feest niet het enige is wat we jullie willen laten zien, is het het eerste en daarom blijft het voor altijd voor ons allemaal bijzonder.

In de winter is het dus Jolka en in de zomer — het feest Iwan Koepala. Dit feest begon in de oude tijden voor Christendom toen Russen nog in vele goden geloofden. Dit is een feest van de samenwerking van mens en natuur, daarom wordt het in de open lucht gevierd.

Wij hopen dat alle Russische mensen blij worden van deze feesten, omdat ze dan een thuisland gevoel krijgen, dat alle Nederlanders iets fijns meemaken en iets nieuws leren; en vooral dat iedereen een geweldig humeur heeft!

Ons doel is niet gewoon een feest voor Russisch sprekende mensen te organiseren, dat doen Russische scholen al. Ons doel is heel anders zoals u ziet.
Geld verdienen stellen we ons ook niet als doel, integendeel, wij — twee vrouwen — organiseren alles zelf en geven ons eigen geld uit om alles te regelen. Onze extra diensten zijn bedoeld om jullie nog meer leuks te bieden, en het geld dat we daarmee verdienen te gebruiken voor het ontwikkelen van het project.
Uw hulp en steun accepteren we dankbaar.

In ons dagboek op deze website kan iedereen lezen hoe de gang van zaken is tijdens de voorbereidingen van de feesten.
Voor kinderen zijn er kleurplaten, versjes en liedjes in het Russisch en Nederlands, en bekende Russische sprookjes om te lezen, ook vertaald naar het Nederlands.

Jullie kunnen alle vragen stellen via telefoon, e-mail, Skype of Facebook.

Wij nodigen iedereen van harte uit om naar onze feesten te komen.

Check regelmatig ons dagboek en heel graag tot ziens!